dinsdag 19 maart 2019

Stadsklas Gent Dag 2

https://photos.app.goo.gl/D54dj6pJeeQiDthd7

Stadsklas Gent 2019 dag 2

Jawel, ze waren er al om 05.45 uur…. De eerste kwek kwam van Emile Reddé om geen namen te noemen. En die kwek bleef kwekken! Gevolgd door zowat iedereens gekwek! En nu? 20.26 uur – na 29.475 stappen zijn ze vreugdevol aan het kwekken in de gelagzaal van de Draecke. Juffrouw Ellen is momenteel nog druk bezig moedertje te spelen. Sommigen zijn nog aan het douchen, anderen geraken hun kamer niet meer binnen (sloten zichzelf buiten?) en toch blijft de juf zuiver zen. Het gebeurt, en de Lieve en de Leie en de Schelde blijven stromen rond de Draecke.

Na de korte nachtrust ontbeten we en maakten onze picknick voor de dag klaar. Het zou weerom een dag in de buitenlucht worden, zonovergoten. Eerst naar de Krook, de ultramoderne bieb van Gent, om daar een zoektocht naar het spook van de Krook te ondernemen. We vonden dat spook of wat dacht je?

De picknick in het Huis van Alijn en dan naar de stadshal om er een uurtje te ‘spelen’.

’s Namiddags mochten we het leven van Clara (een Gentse 100-jarige) de revue laten passeren. Het leven zo’n 50 jaar terug. Leuk! Zééééér leuk! Wekkers, ontbijt, geboorte, huwelijk, trouw, rouw, onderwijs, speelgoed, bijgeloof, geloof, vakantie,…

We dronken nog een chocootje bij Artevelde, trokken nog eens naar de Turkse Bazar die dicht bleek, bezochten een wondermooi charmant kruidenwinkeltje op het Baudeloopleintje, kochten neuzekes, plunderden het Kruitvat, en dan op voor het avondmaal: het laatste avondmaal (in Gent).

Groentjes, gebakken aardappelen, hamburger, ijsje,….

Nadien nog een avondwandelingetje naar het klein begijnhof, op zoek naar de schelpen van St-Jacob, Gent by night… En ze blijven kwekken!

Party-time tot 22.00 uur

En dan weer wachten op komend gekwek zeker?

J

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten