maandag 18 maart 2019

Stadsklas Gent Dag 1


Stadsklas Gent Dag 1

21.35 net terug in de Draecke

De dag verliep vlekkeloos… zelfs vlekkenloos!

Vanmorgen konden we vlotjes starten, de trein was op tijd, de ouders punctueel, de kinderen in hun nopjes én de batterijen waren toen nog opgeladen. Nu x aantal uren later zijn ze letterlijk plat. Maar we hebben foto’s in overvloed! Een beeld zegt vaak meer dan 1000 woorden.

We arriveerden in de Arteveldestad en kwamen omstreeks 09.00 uur aan in onze jeugdherberg. De bagage werd weggeborgen, en we konden op stap. We verkenden met twee gidsen Het Turkije aan de Leie. Het wedervaren van de immigrant in Gent. Hoe Ömer de eerste Turk was in 1963. Wat lokum is (Turks fruit), kebab,…

’s Middags konden we onze picknick verorberen aan het Sluizeken. Een rustig plekje in hartje Gent. Om dan in gestrekte draf naar het STAM te stappen voor een historisch bad. Komen we daar Sarah van de Vloglab niet tegen zeker? Niet dat ik ze ken, maar de kinderen wilden handtekeningen en die kregen ze dan ook. Nadien leerden we alles over Amandus, Ganda, mirakels, goede tanden, licht eet pigment op, uiteraard de schepmuile,… kortom het was perfect.

Onze allerliefste juf speelde het toch maar weer klaar om iedereen in een perfecte kamer te krijgen en momenteel zijn ze aan het uitrusten op hun kamer (spelletjesmoment!)

We trokken ook nog naar de Gök 2 voor een Turkse pizza, daarna nog een potje bowlen en dan naar de Draecke.

31190 stappen op de teller!

De batterijen plat! Maar we laden alles op!

Morgen meer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten