donderdag 5 maart 2020

Stadsklas Dag 2 GENT

https://photos.app.goo.gl/FW8Ruhy5iKsypFcs8
Dag 2 zit er zowaar bijna op. 't Is ondertussen 19 uur en onze stamgasten kunnen/mogen zich een half uurtje onledig houden op de kamers. Later mogen ze dan nederdalen naar de leeszaal om er spelletjes te spelen.
Vanmorgen begon het geroezemoes omstreeks halfzeven. De laatste nachtraven waren ook de eerste kraaiers. Ze liepen er wel een dagje als zombie bij, maar stilaan krijgen ze toch weer wat kleur.
Na een hartelijk ontbijt konden we de picknick klaarmaken voor deze middag. Deze zouden we nuttigen in het MIAT, dat onlangs omgedoopt werd naar IM, industrieel museum. We leerden er alles wat er maar te weten is over grondstoffen voor de weverijen, spinnerijen,... en rondden de sessie af met een eigen weefwerkje. Na de picknick trokken we naar het MSK, museum voor schone kunsten om te doen alsof Van Eyck ons ook interesseerde. Het was er op de koppen lopen, maar de gidsen wisten kalmere paadjes te betreden en rustige zalen op te zoeken. Ook hier eindigden we met een sessie knutselen.
Op onze terugweg naar het Belfort strandden we op een speelpleintje in het Citadelpark waar de belhamels eens te meer hun duivels konden ontbinden.
Bij ons bezoek aan het Belfort trok de juf vervolgens met haar meute tot toppeke toppeke van dat torengebouw! Indrukwekkend! En dan dienden ze nog af te dalen...
Avondmaal: pompoensoep, spirelli à volonté met cruditeiten allerlei, en een cakeje.
Nu nog hopen op een rustige avond...

Weeral dient de innerlijke mens gelaafd...

Dus... hier stopt het nieuws.... morgen meer van dat!

:)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten